• Iskanje
    Kolumna.si

Kolumna – Malo drugačne zgodbe.

Dolgo sem razmišljala, kako naj definiram kolumno.
Po tem, ko sva z Jernejem (mož, podpora, izvajalec in kreator strani in grafičnih zapletov) ob kratkem brainstormingu v samo nekaj trenutkih vedela, da je ta naziv edini možen za vrste besedil, ki jih želim pisati, je bila registrirana domena, v nekaj urah, ki so sledile, pa že tudi prvi osnutki spletne strani.

Hvala še tu, dragi mož, vse večne čase ti bom hvaležna za tvojo neomajno moč in neskončno podporo pri vseh mojih projektih, videnjih, zablodah, idejah in kapricah.
You are one of a kind. 

Kolumna je nastala v letošnjem juliju, a vse do konca avgusta ostala skrita javnosti. Vse do prejšnjega petka, pravzaprav, ko se je njen ustanovitelj, gospod mož, odločil, da na svojem družbenem profilu deli prav poseben zapis.
Jaz najbrž nikoli ne bom povsem pripravljena na javno objavo Kolumne, ker imam vedno še nekaj detajlov, ki jih je treba urediti in ker še ni vse popolno. Čeprav skriva za tri strani vsebin, še dandanes nisem prepričana, ali je resnično že zrela za rojstvo.

Ampak tako sem čutila tudi pred rojstvom obeh otrok, Zale in Aljaža, zato mislim, da je danes popoln dan, da tudi ta moj tretji otrok ugleda iskrice v očeh vseh, ki bodo te zapise brali.

To so moji zapisi, moja mnenja, stališča, dvomi, nenehna tiha in glasna pregovarjanja nekje v glavi, dialogi in razprave.
V njih je mogoče najti veliko moje ljubezni do knjig in tovrstnega pisateljskega izražanja in ravno zaradi tega se tu in tam pojavi kakšen zapis, ki bolj kot na “dnevnik” spominja na izsek odlomka v knjigi. Prav posebni izseki so to in v njih večinoma nastopa idejna zasnova naju, nek v srcu ustvarjen komplet dveh neločljivih likov,  zato so meni še posebej ljubi.

Kolumna pa so tudi izseki mojih dni, dogodkov in misli. 

So neizrečeni, a odkriti, globoki in v večini primerov zabavni pogovori z mojimi prijateljicami, ki stanujejo daleč stran in se nikoli zares ne zgodijo v živo.

Je pobeg.
Pobeg od spoznanja, da sem se s tem, ko sem se preselila v nekaj kilometrov oddaljeno mesto, v veliki meri ločila od vseh oseb, ki so izoblikovale mojo mladost in me pospremile v zrelejša leta in mi sedaj, četudi po vseh teh letih in družini in konec koncev tudi novih prijateljih, močno manjkajo. Ti zapisi so moja stran kavarniške mize.

Iz pogovorov, ki jih tako tkejo prijatelji na kavi, ob kozarcu vina ali ta veliki tablici čokolade, se je rodil hobi, iz njega pa je nastala strast. To ni blog o otrocih, starševstvu ali partnerstvu.
Kolumna niti ni politično obarvana ali kako drugače ozko definirana.

Je zgolj nekaj, kar sem jaz in je nekaj, kar nastaja med opazovanjem okolice, dojemanjem dogodkov in čustvi, ki reagirajo na vse, kar se zgodi na mojih turbulentnih poteh, ko želim uspešno krmariti med delom, domom, družino, prijatelji in hobiji.

Moja ljubezen. Moja strast.
Jutranja kava v kavarni, kozarec vina v petek zvečer in rebro čokolade v tistih dneh.

Komentarji
Instagram has returned invalid data.